Thursday, August 16, 2012



-Anak-anak Dr Dom-
(Hafizah, Seri, Me, Dr Dom, Lyana)

VIVA FYP2 dah selesai. Alhamdulillah
Hopefully dapat markah bagus :)
Tak lupe terima kasih kawan2

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir Batin
:D



Nah lagu Viva Forever #LOL

 
VIVA FOREVER

Do you still remember
How we used to be
Feeling together believe in whatever
My love have said to me
Both of us were dreamers
Young love in the sun
Felt like my savior, my spirit I give you
We'd only just begun
Viva forever I'll be waiting
Everlasting like the sun
Live forever for the moment
Ever searching for the one


Sunday, August 5, 2012


"eh nanti tolong kirim salam dekat die"
"ah ko kirim salam sendirilah"
........

Pernah tak jadi macam ni? Kite mintak kirim salam kat orang lain tapi orang yang kite
mintak tu suroh kirim salam sendiri
Kalau aku kirim salam sendiri,
takdelah aku main kirim2 ni
Kirim salam ni mende yang SUPRISE
tak best bagitau sendiri, kene kirim2 baru best
Eh, yeke???

Kesimpulannye, taknak tolong takpe
SUPRISE!!!

Saturday, August 4, 2012



My name is Firdaus
Specially Firdaus :)

Saturday, July 28, 2012

video

HAHAHA
sebenarnye tak berhemah sangat pon :)
Yang penting, pandu cermat jiwa selamat, ingatlah orang yang tersayang :)



Dah seminggu puasa, tak lame lagi nak raya!!!!!
Tapi banyak lagi yang tak siap dan perlu disiapkan
#pffttttt

Pre-Sedex dah selesai


Poster warne-warni bersame cik seri


Nak berbuka makan bufet, alhamdulillah syukur rezeki bulan puasa :D nyumsss
Rase nak makan macam ni tiap2 hari tapi.... heheh


Posing sket yehaaa :)


Selamat menjalani ibadah puasa :) 
Narrated Abu Huraira: Allah’s Apostle said, “When the month of Ramadan starts, the gates of the heaven are opened and the gates of Hell are closed and the devils are chained.”


Friday, July 20, 2012


Kawan-kawan, selamat menjalani ibadah berpuasa :D
Maaf segala salah dah silap hehehe
Harini nak balik pahang, again :D
Sementara masih berkesempatan balik, ape salahnya kite balik
Semoga masih ada Ramadhan tahun depan untuk kite Amiinnn~



Dari saya Muhamad Firdaus Abdul Manaf @ Ismail
hehehehe peace

Wednesday, July 18, 2012


Long time no see :)
May the future be better
Like to blog again
See u with newer version, after a long long break
Nothing, see more then you learn more :)

Some memories while im escaping myself


Rombongan tadika with Qaseh and she threw up in the bus. Yuksss

Meeting Qura at PWC. She belanja me Bubble Tea nyummm

Birthday present from Nazirul, special from Australia

Gatsby photo contest with Imran, please vote haha www.gatsby.com.my/mylook

My sisters wedding



Tioman with Imran Adib Rahman

Lots of Love :D

Tuesday, May 8, 2012


Nota ikhlas dari hati seorang abang :D Dengan harapan adik-adik akan berjaya keluar dari UTP dan menyambung kebisingan di Library UIA yang adik seronok sangat dok borak-borak.

Ini bukan kerja poksu seorang okay, kerjasama itu sangat penting. Thank you "Abang" Imran :D



Ha! Perkenalkan muka adik-adik geng libas #libaslibaslibas. Dari sumber BERNAMA, adik libas lepas dapat nota libas terus melibaskan diri balik kerana risau akan abang final year akan datang melibas geng libas #libaslibaslibas

Abang final year rase sedikit terkilan tak dapat main #libaslibaslibas dengan adik-adik geng libas
#libaslibaslibas

hahahah :D

p/s Goodluck Final #libaslibaslibas

Friday, May 4, 2012




I admit
I miss you guys hahah :D






















Marah ketika memandu?
Ha! Dah biase marah-marah orang sebab selalu nye mereka, kalau ikotkan hati memang selayaknye kene marah.
Macam hari ni melayang F**K kat aku. Sebab ape? Konon aku nak ambik parking die!
YOU RUDE!!!
Dalam UTP, kalau kat KL dulu boleh pahamlah.
Aku siap bagi balik parking spot tu kat die, still die nak layang F**K kat aku.
Kerea Satria hijau lumut plat Melaka.
#moodrage
Yelah aku tau ko dah cop parking tu, tapi style ko cop parking tu macam tak bijak bro. Lepas tu ko nak marah2 aku. Hai, tak kenal abang final year??? 

Istighfarrr

Kalau ikotkan hati aku nak je arahkan Angry Bird dalam kete tu pg berak banyak-banyak atas kereta die. Takpon kasi calar macam aku kene kat Taman Melati dulu.  Baru puas hati. Tapi pikir yang die budak junior muda dan mentah masik belum mumaiyiz,


Aku maafkan kamu...


I'll be back
Stay tuned :D

Saturday, February 4, 2012



Novel Indie pertama aku bace, walaupon chuck taylor tu pon aku tak tau ape mendenye sbenarnye. Terima kasih Google Image LOL

Walaupon ayat agak kasar tapi rasenye itulah realiti.
Thank you Herleena for lending me this book. Awesome!

"When i'm sad you're asked me what went wrong,
And asking me to be strong,
How can i be strong,
Living without you is someting wrong....."

Lap hingus jap sobsobs~






Friday, January 27, 2012

Seaweed, busuk! Tak suke dan tak pernah nak makan. Macam takde mende lain dah nak makan hehe. Bile dah try pekena sekeping, eh sedap jugak! Time intern dulu pon kalau nak berjimat, makan nasi panas-panas dengan seaweed pon dah cukup. Sobsobs






Dulu-dula kalau tengok tempe, rase macam nak pitam, haha kenapelah ade orang makan tempe tu. Tapi sekarang, kalau ade tempe pon dah cukup berselera nak makan. hahah Sebabnye tak taulah kenapa, orang cakap kalau nak pandai makan tempe, Sedikit sebanyak statement tu mempengaruhi hihih. Semoga saya pandai kelak LOL



Tahun baru, sem baru, kasut baru, handphone baru :)